perjantai 18. marraskuuta 2011

Fuusio keittiös

Fuusio, se on ydinreaktio. Ja mun keittiös näyttää useest kokkaamisen jälkee sille et ydinreaktio siäl on tapahtunnu, ihan justiisa. Miä harrastin olevinaa fuusiokeittiöö, ja tein tortilloi intialaisil täytteil. Päätäyte oli kukkakaalicurry, täs ohje.

Yks kukkakaali (tai pual, sevverran mitä sit pilkottuun sun paistinpannulle mahtuu)
Pari sipulii
Valkosipulinkynsii, sopivast
Yks tomaatti ja tomaattipyrettä semmoin piän purkilliin
Desi ruakajukurttii, semmost jäykkää tavaraa
Kouralliin manteleit
Ruakalusikalliin unikonsiämmenii
Raastettuu tuaretta inkiväärii
Mausteit: korianterii, kurkumaa, jeeraa, chilii (tuaretta jos on)
Vettä, tarpeen mukaa

Ekaks laitetaa mantelit kuivalle pannulle paahtumaa, sillee et ne tulee vähä ruskeiks. Sit ne murskataa jauheeks, tehosekottimes tai vaikka morttelis ja laitetaa unikonsiämmenet sekaa. Laitetaa sivuu oottamaa. Sit tehää valkosipulist, chilist ja inkiväärist kans mössöö keskenää, ja laitetaa sekii sivuu oottelemaa. Sen jälkee pikotaa sipulit ja laitetaa ne pannulle, kuullotetaa. Heitetää sekaa valkosipuli-inkivääri-chilitahna ja tomaatti kuutioitun, ja tomaattipyre ja mausteet. Sekotellaa ja annetaa vähä muhii.
Laitetaa jukurtti sekaa, ja kukkakaalinpalat. Vettä laitetaa sillee vähä, et kukkakaali siin vedes/vesihöyrys voi kypsyy, kannen alla. Kun tää on tällee viis minuuttii muhinnu, lisätää pannulle se manteli-unikonsiämmenjauhe ja keitellää kannen alla viäl kymmenen minuuttii. Ei haittaa vaik keittäis kauemminkii, mut kannattaa seurata ettei mee liian kuivaks. Vettä voi tiätty lisäillä jos meinaa loppuu. Sualaaki saa laittaa jos on muuten tuimaa.



Nii, miähän laitoin tot tortillojen välii, ja lisäks niis oli ite tehtyy hummust, salaattii, itui, marinoitui punasipuleit, ja paksust jukurtist ja jostaa mausteist värkätty kastike. Tää oli ihan hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti