maanantai 27. toukokuuta 2013

Rikkaruahopesto

Nykyäähää on tosi kovas huuos rikkaruahojen keräämiin ja syänti eli "hortoilu". Kaikenlaisii kurssei järjestetää aiheest ja ajan hermol olevat aikakauslehet on kevääl pullollaa ruakaohjeit mihkä tulee kukkapenkist poisnyhettyi aineksii. Miäkii oon ain kevääl tehny vähintää nokkoslettui ja piilottannu salaatteihi jotaa voikukanlehtii. Nyt tein pestoo nokkosist ja vuahenputkest ja hei morjens ku tulikii hyvää.

Pestoo laitettii:

Kulholliin nuarii nokkosenlehtii
sekä nuarii vuahenputken lehtii. Miä laitoin ehkä 3/4 nokkost ja 1/4 vuahenputkee.
Piän nippu basilikan lehtii (ei välttämättä tartte ellei satu olemaa kotoon basilikaa)
Pari valkosipulin kynttä
Kouralliin pinjansiämenii ja kuarittui manteleit (toisii jos löytyy ni varmaa välttää)
Desi oliiviöljyy
Ripaus sualaa
Pualikkaan limen mehu

Ekaks kannattaa ryäpätä rikkaruaho-osasto, eli kattilaa vettä kiahumaa ja hetkeks villit vihannekset sinne. Minuutti riittää. Sit kaaetaa vesi pois ja pilkotaa tavarat vähä piänemmäks.
Tehosekottimes tai sauvasekottimel tehää pesto, kannattaa ehkä laittaa ekana oliiviöljyn kaa pinjansiämenet ja mantelit ja hurauttaa ne soseeks. Sit loput ainekset sekaa ja surrur.


Sit keitetää pastaa ja laitetaa sekaa reilust pestoo, ja meil oli lisäks aurinkokuivatui tomaattei ja fetaa. Meitsi on keittiönero, vaatimaton sellain.


48 kommenttia:

  1. No katos kun sopivast! Miä just luin et toi vuahenputki on ihan syötävää. Ja meil on pihal sit aika paljo.

    VastaaPoista