tiistai 19. maaliskuuta 2013

Laatikoitten ylennys

Miä hokasin, et tääl meiän uues talos oli aika kivat puiset laatikot polttopuit varten. Ne oli minust vähä epäkäytännölliset meille silviisii kun toi koira tykkää varastaa halkoi ja kuletella niit ympäriinsä ja pureskella ja siit tulee sotkuu. Nii haloille (joita täälpäin sanotaa klapuiks) tuatii keittiöö jo vanhas kämpäs hyvin palvellu ja sivumennen sanoen kaatopaikalt löytynny kannelliin vanha pärearkku. Ja ne lootat miä ylensin säilytysratkasuks. Ekaks ne piti pestä, ja kummiä pesin niit kidesoodaveel nii voin kertoo ensinnäkii et ne oli aika likaset, ja toiseksee ne hais navetalle. Tai semmoselle, et ne on ollu joskus jossaa eläinsuajas.
No, ne siis pestii hyvin ja sit miä vahasin ne Osmo-vahal joka on ihan mahtavaa ainetta. Niist tuli eteisee lapas- ja huivihyllyköt.

Oon vähä suunnitellu, et laitetaa noihin keskelle viäl laudanpätkät nii et kumpaaki tulee kaks hyllyy. Mut saa nähä minä vuanna tää hanke toteutuu.

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Mustikkamasariinit

 

Piti leipoo jotaa mihkä voi käyttää mantelijauhoo. Ku oli jäänny sellast pari pussii kaapinperälle. No, näihi ei menny sit ku yks desi eli joutuu varmaa tekee toisenkii kerran. Nää oli oikeestaa aika hyvii ja onnistuneit, vaikka ite sanonkii. Otin ohjeen suaraa Pirkast, enkä jaksa kirjottaa sit tähä, laiska ku oon. Mut lisävinkkiin annan et kannattaa sekottaa mustikoihin eka vähä perunajauhoo, vaikka yks lusikalliin. Perunajauho imee jos niist tulee liikaa kosteutta. Siis jäiset mustikat kulhoo, perunajauhoo sekaa ja vähä sekotust. Sit vast mustikat sisää.

Toinen vinkki, kannattaa syyä nää kermavaahon kaa. Oikeestaa melkee kaikki kannattaa syyä kermavaahon kaa, jos vaa mahollist. Mut senhän tyä jo tiäsittekii.

Sit ku ne on jäähtynny, päälle voi ripotella vähä pölysokerii ja aiettä ku on fiinin näköst.





perjantai 1. maaliskuuta 2013

Bataattiranskalaiset yrttisualal ja parmesaanil yhelle


1 iso bataatti
Öljyy
Maldon-sualaa
1rkl tuareit yrttei hianonnettuun (timjamii)
Parmesaanii

Ota piän muavipussi, esimerkiks kaupan hedelmäpussi. Kaada pussin pohjalle öljyy. Kuari bataatti ja pilko se ranskalaisen kokosiks tikuiks. Laita bataatit pussii, pussin suu kii ja pyärittel nii öljy tarttuu jokapualelle.
Laita bataatit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista niit 250 astees sillee et ne ruskettuu ja rapeutuu.
Laita yrtit ja suala morttelii ja muussaa, tai pilko yrtit piäneks ja hiaro sualan kaa muhjuks jossaa kupis vaik. Raasta parmesaani. Laita bataattiranskalaiset lautaselle, päälle yrttisualaa ja parmesaanii.

Ohje on Fanni ja Kaneli -blogist. Siält oon napannu monta hyvin onnistunutta sapuskaa.