maanantai 25. helmikuuta 2013

Pizza Bianca (moi, oon hengis!)


Joo, hiljast on ollu tääl pääs mut ehkä tää täst. Ollaa muutettu ok-taloon ja remppaa tehää ja ehkä jotaa sisustuspostauksii ois luvas sitku alkaa hommat etenee siihe pisteesee. Oon miä kumminkii ruakaa tehny. Tein perjantain pitsaa ilman tomaattikastiketta. Laitoin täytteeks esimerkiks keitettyy perunaa, kun niit oli jääny yli. No näähää ei o omii ideoit, vaa varastin ne Isyyspakkaus -blogist. Kiitti vaa! Hyvää oli!

Tein muuten aika tarkkaa ton ohjeen mukaa, pohjan ja täytteetkii, paitsi sovelsin vähä et laitoin pitsapohjille esipaistamisen jälkee oliiviöljyy. Ja tohon motsarella-suppilovahveropitsaa lisäsin viäl kirsikkatomaattei ja rucolaa päälle. Ja molempiihi oliivei. Perunapitsas on rosmariinin tilal tuaretta timjamii. Se on mun miäliyrtti ja siis sitähää pitää tunkee joka ruakaa. Juustoi laitoin neljää eri laatuu.


Ja muutes, jos tekee oikee kuumas uunis grillivastuksel ruakaa, ni ei sitte leivinpaperii sinne pellille. Kun se saattaa syttyy palamaa. Meijän äiti ei mitää leivinpaperihössötyksii käyttänny, se laitto aina pellille vehnäjauhoi ni leivonnaiset ei tarttun kii. Sillee miäkii nyt tein noitten pitsapohjien kaa.

Suppilovahvero-mozzarella-tomaatti-oliivi-punasipuli-rucola.
Peruna-punasipuli-oliivi-kapris-timjami.

perjantai 15. helmikuuta 2013

Keppiheppa ja keppiaasi.


Tein keppihevosen ja -aasin lapselle. Nääkin ohjeet löytyy siit Mekkotehdas-kirjast. Aasin korvat vaan oli vähä ongelmalliset kun ne ei meinaa pysyä pystyssä. Tärkkäsin niit ja yritin ommellakkii. Ajattelin et fiksaan niit viel sen verran et laitan jotku pahvit tai rautalangat sinne sisälle.





keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Taulut.




Tein taulut vanhoist ikkunoist. Ne ol niin nätit ikkunat ja en nyt tähän hätään keksiny muutakaan. Niittasin tapetin palat taakse (ensin tiätyst pesin ne raamit ja otin lasit pois).

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Mekot.



Tän mekko-hässäkän mie tein niist Inkerin Riine-mekon kaavoist. Tietyst niit täyty suurentaa aikapaljo. Ihan arviosta vaan sitten tein ja jännitti ittekkii kauheest et mitäkhän täst tulee. Mut ihan hauskahan siit sit tuli. Hihat tein vähä erikaaval mut niienki ohjeet oli siin Mekkokirjas.




Sit minul ol tälläin paita jota ei oikein tullu piettyy. Kun minul on tää takalisto-ongelma: ei oikein mitkää farkut mee vielkää jalkaa. Siis ei mahu. Enkä viitti tolkuttoman suurii ostaa nyt kun kylhän mie täst ihan koht taas laihun :D

Niin tein täst tälläsen tunikan joita voi sit pitää legginssien kaa. Lisäsin tollast pitsikangast ja ruutukangasta helmaa.

Saas nähä tuleeko piettyy.

Kynttilänjalka.



Minul on sellain tosi huono kynttilänjalka. Sellain mis ei pysy kynttilät yhtää pystys. Niin tein sit kukkaruukust sellassen. Laitoin vähä hiekotussoraa sinne ja kynttilt tököttömään soran keskelle. Jo pysyy kynttilä pystys.

En tiiä oliks tää nyt vähä niinku "tikust asiaa"...

perjantai 8. helmikuuta 2013

Halot.



Tädää! Sisustusjuttuu tulee nyt. Laitoin meiän halot (eli klapit niin ku täälpäin sanotaa) tuoho koloo joka on piipun ja kaapin välis. Tuli sillekii kololle joku käyttö.


perjantai 1. helmikuuta 2013

Riine-mekko.



Taas on tehty Mekkokirjasta mekko. Tää on Riine nimeltään. Aplikoin hepat helmaan. Pitsiäkii laitoin. Oon ihan koukuttunnu tähän mekkojen ompelemisee. Saan hirveit kiksei kun homma etenee ja valmistuu.

Täst tää kaikki alko.









Malli oli vähä vauhikkaal tuulel niin tuli tämmössii näist mallikuvist sitte. Juoksin kameran kaa peräs.