keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Meni ompeluhommiks!




Tää meni ny ompeluhommiks. No ku eurokankaas ol paloi halval niin miä ostin. Ja tein tollaset helpot housut lyyssist. Ja mekon. Ja sit toisenkii mekon. Mekkoihin tul vähä liian isot kaula-aukot kun en miä osannu. Mut jos miä josku sit osaisin.

Sit miä viäl lankkasin kengät ja vaihoin niihi nauhat. Vetskarit hajoilee välil noist kengist vaik ne on jo kerran suutaril vaihatettu. Ärsyttää. Koht miä laitan niihin pikaliimaa ja veän kiinni. Jos ne sit pysyis kasas.



maanantai 13. helmikuuta 2012

jotaa tosi villii.



Sit jotaa tosi villii. Nimittäin miä tein pitaleipii. En raaskinu ostaa kaupasta kun makso 2,50e 4kpl. Minust aika kalliit. Nii näithän olikii sit helppo ja halpa tehä.

3 desii vettä
25 grammaa hiivaa
1 teelusikka suolaa
1 teelusikka sokerii
loraus öljyy
noin 7 desii vehnäjauhoi

tehää toi taikina ja sit jaetaa kaheksaa osaa. Annetaa nousta 20 minuuttii ja sit kaulimel leivotaa lättysii. Sit pannaa pellille ja annetaa kohota taas sellain 15 minuuttii. Sit vaan uuni jos on 250-275° lämpöö. Paistetaa 7-10 minuuttii.

Moni ois osannu tän tehä vaik silmätkii ilman mitää ohjeit mut kyl miä jouuin ohjeet ettii :)

tiistai 7. helmikuuta 2012

Emmiä oo ehtinny!

Nyt on ollu semmoset ruuhkavuadet elämäs että en oo kerenny mitää tekemää. Hirveetä hössöttämist paikast toisee, aamulöysii, iltalöysii, kuntosalii, ei hetken rauhaa askarteluhommii varten. Ruaka on ollu enimmäksee voileipii, pullaa ja tämmöst:


Toi on veriappelsiini ja vähäks ne on hyvii. Ja nättei, sen takiihan mun oli pakko panna toi kuva ku on nii nätti hedelmä. 

No, oommiä sentää kerenny väsätä uuet verhot tai jotkuu riavut keittiönikkunaa, ja sen takii ne piti tehä kun halusin tehä ikkunalle piänen hyllyn mis voip idättää yrttei. Joka kevät miä aina niit alan muka kasvattelee, mut eihän ne mihkää idä eikä kasva! Siit hualimatta on kiva nähä kun (jos) siält mullast alkaa näkyy jotaa vihreetä nysää. Siit tulee sellain ihana kevätolo, et tekis miäl vinkuu innost, sillee ku koirat vinkuu kun ne tiätää et koht mennää ulos! Nii miä sit tein piänen yrttihyllyn joka on aika huteran oloin, ja tommoset alaverhot (mitkä ne on nimeltää? Kappa? Salusiini?) No, jotkuu.


maanantai 6. helmikuuta 2012

esiintymisasu.


Mun laps menee esiintymää ja miä tein sille sit mekon. Kirppikselt olin aikasemmin löytänny hianon paian mut liian piänhän se minul ol. Niin miä tein siit sit mekon tualle lapselle. Napit on takaan. Ihan yksinkertain mut nätti minust.